İyi Beslenme

Bağışıklık sisteminizin ve vücudunuzun güçlenmesi için besleyici bir diyet önemlidir. Nakil merkeziniz, takip etmeniz için size özel bir diyet verebilir. Olağandan daha fazla protein veya kalori almanız gerekebilir. Ayrıca enfeksiyon riskinden korunmak için belli gıdalardan uzak durmanız gerekebilir. Nakil sonrasında ağzınızda acılık veya diğer beslenme sorunları yaşarsanız, yemesi daha kolay besinler seçebilirsiniz.

Güvenli beslenme

Nakil merkeziniz, yemek hazırlamak için size özel kılavuzlar verebilir. Siz ve sizin için yemek pişirenler, gıda güvenlik uygulamalarını izlemeye dikkat etmelidir. Bunlar arasında, gıdanın iyice pişirilmesi, artan yemeklerin dikkatli saklanması ve bunların bir gün içinde yenmesi (veya hiç yenmemesi), sıcak yemeklerin sıcak, soğuk yemeklerin soğuk tutulması yer almaktadır.

Özellikle nasıl hazırlandığını kontrol edemediğiniz bazı yiyecekleri tüketmeye bir süre ara vermeniz gerekebilir.

Örneğin, aşağıdakilerden uzak durmanız gerekmektedir:

• Salata barları, büfe ve et reyonlarındaki yiyecekler.
• Dükkanlarda şeffaf gıda kutularındaki yiyecekler.
• Bazı ve tüm taze meyve ve sebzeler—nakil merkezinizin talimatlarını izleyin. Merkeziniz taze meyve ve sebze tüketmenize izin veriyorsa, bunları önce yıkayın ve soyun.
• Restoranlardaki yiyecekler—nakilden sonraki ilk 100 günden sonra, merkeziniz, tekrar restoranlarda yemek yemenize izin verebilir. Restoranda yemek yediğinizde, yemeğinizin hazır olduğu anda, masadaki diğer kişilerin yemekleri hazır olmasa bile getirilmesini isteyin.
• Başkalarıyla bardak, fincan veya çatal-kaşık paylaşmak.